Via de module EvenementenFlex krijg je als lokaal bestuur nog meer flexibiliteit over jouw evenementen aanvraagformulier. Zo kan je:

  • Selecteren welke vragen gesteld worden binnen het aanvraagformulier
  • Selecteren welke vragen al dan niet verplicht zijn
  • Extra meldingen toevoegen per categorie van het aanvraagformulier


Op deze manier verzeker je een gebruiksvriendelijke aanvraag voor de organisator. Dit volledig op maat van jouw bestuur en van zijn evenement!


De nodige instellingen zijn volledig in eigen beheer en kunnen ten allen tijde zelfstandig worden aangepast. Hiervoor bouwden wij een eenvoudige interface die je kan bereiken via het menu 'Beheer - Evenement types'. In dit artikel geven we meer info over de mogelijkheden.


Melding per Categorie

Het evenementen aanvraagformulier is altijd opgebouwd uit een aantal categorieën (Algemeen, Periode, Locatie, Geluid, Catering, ...). Via het menu 'Beheer - Evenement types - Evenement categorieën' kan je bovenaan het aanvraagformulier een bijkomende melding voorzien per categorie.


Op deze manier kan je op eenvoudige en duidelijke wijze de organisator op de hoogte brengen van specifieke maatregelen, voorwaarden of deze doorverwijzen naar een andere websitepagina voor meer info.Via de voorziene interface kan je tekst, afbeeldingen, hyperlinks, video's toevoegen alsook de opmaak hiervan volledig aanpassen. Eens je deze aanpassingen hebt opgeslagen via de 'Opslaan' knop rechts onderaan, zullen deze boven de respectievelijke categorie binnen het aanvraagformulier verschijnen.Opbouw aanvraagformulier

Voor sommige evenement types kan het interessant zijn om een specifiek aanvraagformulier op te bouwen. Zo kan voor kleinere evenementen (eetfestijn, buurtveest, vinkenzetting, ...) een kort aanvraagformulier met beperkte info voldoende zijn, terwijl voor een groter evenement (fuif, concert, sportwedstrijd, ...) veel meer info nodig is voor de vlotte en veilige verwerking.


Via het menu 'Beheer - Evenement types - Evenementen' kan je per evenement type het aanvraagformulier aanpassen. Hiervoor selecteer je eerst het desbetreffende evenement type uit het drop-down menu. Daarna kan je per categorie selecteren welke vragen er gesteld moeten worden en of deze verplicht zijn via de voorziene checkboxen. Je kan ook de helpteksten van elke vraag aanpassen naar jullie wensen. Let op: vergeet je wijzigingen niet op te slaan onderaan de pagina!Proficiat! Je evenementenformulier is nu helemaal gepimpt :-)Het type van een evenement ingediend met de module Evenementenflex kan niet gewijzigd worden in de back-office. Een aanvrager kan wel steeds zijn aanvraag kopiëren via het Portaal en zo het type wijzigen en de bijkomende vragen die gepaard gaan met de wijziging van type beantwoorden.