Vandaag vergeten lokale besturen de Eigen Werken in GIPOD te registreren. Via Eaglebe aanvraagformulier worden immers "manifestaties" vergund en geregistreerd.


Aan de hand van de (optionele!) Module Werkopdrachten, kan het lokaal bestuur een overzicht krijgen van de eigen werken,en kan deze eenvoudiger beheren dan via GIPOD.


De Module Werkopdrachten heeft 2 eigenschappen:

  1.  Registratie van Nieuwe Werkopdrachten
  2.  Tabulair én Geografisch overzicht van Werkopdrachten: Eenvoudig updatenRegistratie van Nieuwe Werkopdrachten


Hiervoor navigeer je naar GIPOD > Nieuwe Werkopdracht:Eerst moet een zone ingetekend worden:


Je kan eenvoudig zoomen naar de locatie van de in te tekenen zone door in het balkje 'Zoek op adres' het juiste adres in te voeren. Je kan ook zelf scrollen naar de locatie. Wanneer de locatie in de kaart geraadpleegd wordt, kunnen eventuele conflicten gedetecteerd worden (aan de hand van de datum filter kan je de geplande werken raadplegen in dezelfde periode).


Op de locatie naar keuze kan je onder tabblad 'Zone' de gewenste zone intekenen, zoals je dit al gewend bent in het aanvraagformulier/back-office van de manifestaties:
Daarnaast moeten er nog algemene gegevens en de verwachte hinder ingevuld worden, analoog aan hoe dit gebeurt in de GIPOD-applicatie.


Hiervoor navigeer je naar de verschillende tabbladen 'Algemeen' en 'Hinder':Eens alle nodige informatie over het tabblad ingevuld is, zal je een groen vinkje zien verschijnen naast het tabblad.


Wanneer de drie tabbladen voorzien zijn van een groene vink, en dus alle noodzakelijke gegevens ingevuld zijn, kan je de Werkopdracht aanmaken door op het pijltje in de rechterbovenhoek te klikken:Je krijgt de melding dat je Werkopdracht succesvol is aangemaakt!Overzicht Werkopdrachten


Naast het aanmaken van een nieuwe Werkopdracht, kan je ook steeds een overzicht krijgen van alle eigen werkopdrachten (ingegeven in GIPOD of via EagleBe).


Aan de hand van de filter kan je de tabel opvragen (op status, datum, ID, ...) en een bepaalde WO snel terugvinden.Details van een Werkopdracht kunnen steeds geraadpleegd worden door het dossier open te doen. Daarnaast kan deze steeds geëditeerd worden op zone, periode, status, ... :Opgelet - Na het wijzigen moet er steeds op het disketje 'Opslaan' geklikt worden !