Het eerste menu dat u terug zal vinden in Eaglebe is het Menu 'Welkom'. Hieronder leggen we uit welke informatie hier kan teruggevonden worden.

INHOUDSOPGAVE

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Overzicht

Misschien ook wel beter gekend als het Dashboard, maar als u op de knop ‘Welkom – Overzicht’ klikt, krijgt u een overzicht van verschillende zaken binnen Eaglebe te zien.

Afhankelijk van de modules die u ter beschikking hebt, kan hier een verschillend overzicht gegeven worden. Zo zullen besturen die zowel met IOD als EV module werken, een totaaloverzicht voor beide modules kunnen terugvinden. Het spreekt voor zich dat als u alleen werkt met IOD, u dan ook enkel hiervan gegevens zal terugvinden.

Vergunningen per status

Als eerste zal u een overzicht krijgen van alle nog te verwerken dossiers in Eaglebe, met de bijhorende taak die daar aan gekoppeld is. Rechts bovenaan kan u kiezen om dit overzicht voor alle dossiers, enkel innames of enkel evenementen filteren (indien u met beide modules werkt). Wanneer u op een cijfer klikt, zal u naar een gefilterd overzicht gaan in het Vergunningen menu, van de taken die je hebt aangeklikt. Klik je op ‘9 Signalisatie’, dan opent zich het menu Vergunningen met deze 9 nog uit te voeren Signalisatie taken.

Openstaande taken per gebruiker

Daarnaast kan u ook bekijken welke taken er nog openstaan per gebruiker. Hier kan eventueel in afwezigheid van iemand gekeken worden naar de taken die nog openstaan bij hem of haar, om deze zo over te nemen door er op te klikken. Indien u klikt op de taken van een gebruiker, zal u naar een gefilterd overzicht in het Taken menu doorgeschakeld worden.

Mijn taken

‘Mijn Taken’ is een sneltoets om naar de dossiers te gaan waar uzelf als gebruiker nog een taak voor dient uit te voeren. Dit is enkel en alleen gelinkt aan de gebruiker die op dat moment aangemeld is (kan u zien in de rechter bovenhoek van Eaglebe).

Deze maand

Hier kan u een overzicht terugvinden van de aanvragen die vergund zijn per maand, alsook het aantal taken dat uitgevoerd werd in de afgelopen maand. Tevens kan u het verschil met de voorgaande maand ook zien, alsook het percentueel verschil.

Incidenten

In deze vakken wordt u getoond hoeveel incidenten er nog openstaand en al opgelost zijn.

Evenementen

Indien u ook met de Evenementen module werkt binnen Eaglebe, zal er onder ‘Welkom’ ook nog een submenu ‘Evenementen’ beschikbaar zijn.

Dit submenu werd speciaal gemaakt voor medewerkers van de Evenementendienst. Hier kunnen zij opnieuw heel wat zaken terugvinden.

Vergunningen per status

U zal hier een overzicht krijgen van alle nog te verwerken Evenementen-dossiers in Eaglebe, met de bijhorende taak die daar aan gekoppeld is. Wanneer u op een cijfer klikt, zal u naar een gefilterd overzicht gaan in het Vergunningen menu, van de taken die je hebt aangeklikt. Klik je op ‘3 Validatie’, dan opent zich het menu Vergunningen met deze 3 nog uit te voeren Event-Validatie taken.

Openstaande adviestaken

Via deze weg kan u een overzicht bewaren van hoeveel adviestaken er nog openstaan voor een bepaalde categorie. Heeft u Veiligheid 10 openstaande adviestaken? Dan zal misschien de Politie dringend hun adviezen moeten geven. U behoudt het overzicht.

Geplande evenementen

Hier kan u een chronologisch overzicht vinden van alle aankomende evenementen binnen het Lokaal Bestuur. Dit overzicht is opgebouwd dat alles vanaf vandaag tot en met X-aantal tijd in de toekomst zichtbaar zal zijn. U kan via deze weg goed monitoren of alle nodige zaken al werden uitgevoerd voor aankomende evenementen.

Via de knoppen links bovenaan (omgekeerde driehoek) kan u ook filteren op verschillende parameters om snel een evenement terug te vinden. Met de Refresh knop ernaast kan u het overzicht opnieuw laden. Helemaal rechts kan u ook met pijltjes naar de volgende pagina’s navigeren.

In het overzicht zelf worden de beknopte gegevens van het evenement vermeld. Daarnaast zal ook hier al zichtbaar zijn of het advies werd ingewonnen (duimpje omhoog: positief advies / duimpje naar beneden: negatief advies). Staat er nog een vraagteken, dan moet het advies nog gegeven worden. Wilt u ook snel zien wie dit advies nog moet geven? Dan kan u met de muis eenvoudig op het vraagteken gaan staan en zal u de naam zien van de persoon die zijn of haar advies nog moet geven. Indien u meer details wenst kan u ook eenvoudig klikken op het evenement en de detail-pagina zal zich openen.