Indien jullie als gemeente reeds werken met 3P (of een andere externe partij) voor de afhandeling van de werkbon-taken, hoeven jullie deze niet meer te exporteren uit Eagle om te importeren in de gebruikte software, maar zullen deze automatisch opgehaald worden door de externe partij.

Hoe ga je hiervoor te werk?

1) Ga naar Beheer > Mijn Organisatie > Werkbon configuratie.

Stel de zaken die je gewoon bent om in te stellen wat betreft de Werkbon: Aantal dagen op voorhand, aantal dagen na inname, werkbon-vraag, ... De taken worden nl. nog steeds aangemaakt in Eagle en gelinkt aan de inname, vergund in Eagle.

Volgende setting moet je uitvinken indien je de aangemaakte taken verder niet meer wenst af te handelen binnen Eagle, maar binnen een externe software, zoals bv. 3P:

Indien je hierna navigeert naar de Werkbon-Interface, zal je volgende melding krijgen: Je kan de lijst met taken niet meer afhandelen/raadplegen binnen de Werkbon-interface. Deze zijn door de externe partij binnen gehaald in de door hen beheerde software.

Je kan wel nog steeds taken aanmaken en data wijzigen via Signalisatie > Werkbon:

Aanpassingen aan de taak (bv. aanpassen van data) wordt telkens doorgegeven aan de externe partij zodat aanpassingen niet verloren gegaan na de integratie van de taken in de externe software!

Wil je weten hoe dit conceptueel en technisch in zijn werk gaat, raadpleeg dan:

https://merkator.freshdesk.com/support/solutions/articles/9000174744-werkbon-taken-ophalen-via-de-eaglebe-api-voor-de-ontwikkelaar-