Merkator werkt continue aan de verbetering of uitbreiding van Geomerk-functionaliteit, het platform waarop KLIP Services draait. Dit artikel beschrijft de vernieuwingen voor de release van maart 2016.

Samenvatting:

• Grid van planaanvragen is "dockable"
  • KLIM Ondersteuning (niet standaard inbegrepen in alle abonnementen)
  • Planaanvragen ophalen via Unazone
  • Planaanvragen inspecteren op agiv website
  • Zelf planaanvragen maken vanuit KLIPServices (niet standaard inbegrepen in alle abonnementen)

Details:

• Grid van planaanvragen is "dockable"
    Klik op "planaanvagen" en u krijgt de grid te zien. Als u klikt op het icoontje naast het kruisje (zie rode cirkel), dan "dockt" het grid onderaan uw browser scherm.

• KLIM Ondersteuning
    KLB's die via KLIM moeten werken, kunnen de planaanvragen automatisch laten bevestigen.

• Planaanvragen ophalen via Unazone
    Indien uw account meerdere suborganisaties bevat, is het belangrijk dat de planaanvragen van de juiste unazone gekoppeld worden aan de juiste suborganisatie.

• Planaanvragen inspecteren op agiv website
    Bij het inspecteren van een planaanvraag, kan u op een van de links onderaan het "antwoord"-tabblad klikken. Daarmee downloadt u het IMKL zip bestand, of wordt de AGIV website geopend op de desbetreffende planaanvraag, of kan u het IMKL bestand zelf ook testen via de AGIV website.

• Zelf planaanvragen maken vanuit KLIPServices
    Voortaan is het ook mogelijk om planaanvragen te lanceren via de KLIPServices omgeving, in plaats van via de AGIV website.